CNET a facut un top 7 al noutatilor de pe iOS 7 care pot fi regasite deja pe Android.

1. Control Center

Acest nou serviciu le permite in sfarsit posesorilor de iPhone sa se joace cu activarea Wi-fi si Bluetooth, schimbarea luminozitatii, dar si controlul muzicii.

2. AirDrop

Prin acest serviciu, atunci cand doua dispozitive Apple sunt la o distanta destul de mica, pot face transfer de fotografii si videoclipuri. Acest serviciu este insa disponibil de ceva timp pe Android. Introdus pe Android 4.0, Android Beam foloseste NFC si Bluetooth pentru a indeplini aceleasi sarcini.

3. Noile functii ale camerei

Apple s-a laudat odata cu lansarea noului iOS 7, dar si cu aparitia modelului iPhone 5S ca utilizatorii vor avea de acum incolo mai multe functii, extrem de spectaculoase, ale camerei, precum taierea fotografiilor, filtre si filmarea in slow-motion. Puteti vedea un test realizat de Gizmodo cu noua optiune de filmare in slow-motion aici.

Din pacate, si aceste functii au aparut un pic prea tarziu, iar cei care folosesc Android o stiu cel mai bine. Multe telefoane pe Android, precum HTC One si Galaxy S4 au aceste functii, iar aplicatia Fast Burst Camera Lite, care are peste 1 milion de descarcari de pe Google Play le permite utilizatorilor sa faca 30 de fotografii pe secunda, in timp ce aplicatia AndroVid Video Trimmer permite transformarea videoclipurilor in imagini slow-motion.

4. Multitasking

Odata cu iOS 7, utilizatorii au reusit nu numai sa vada aplicatiile deschise in acelasi timp apasand de doua ori pe butonul Home, insa acum le pot si previziona si inchide cu un simplu "swipe" pe ecran. Functia aceasta este insa o apropiere de normalitate, si nu o inovatie, Android folosind o functie similara de ani de zile.

5. Un centru de notificari mai detaliat

Pe iOS 7, centrul de notificari poate fi considerat in sfarsit complet. Puteti vedea evenimentele ratate, toate notificarile aplicatiilor si a fost redesenat pentru a deveni cat mai simplu de inteles si utilizat. Inca o data, nu e ceva nou pentru Android, care prin Google Now reuseste sa faca aceste lucruri la un nivel exceptional de informatii si detalii oferite in functie de dorinta fiecarui utilizator.

6. Apeluri pe Facetime exclusiv audio

Recent, Apple a introdus si posibilitatea ca doi utilizatori de iPhone sa se sune reciproc folosind functia audio a FaceTime in 4G si Wi-Fi. Este extrem de utila, pentru ca inseamna cheltuieli in minus, mai ales in convorbirile internationale. Singurul minus este ca utilizatorul apelat trebuie sa aibe un dispozitiv pe iOS.

Android dispune insa de aplicatii ce fac acelasi lucru. Skype si Tango sunt doua aplicatii ce pot fi descarcate si folosite fara costuri sumplimentare.

7. Safari este mai inteligent

Apple a lucrat odata cu noul sistem de operare si la browserul Safari. Printre noile functii putem numara o bara de search noua, un management al taburilor mult mai bun, cu posibilitatea de a previziona paginile deschise, browsing privat si optiunea "Do not track", pentru a survola pe internet in anonimat. Mai mult, Safari va permite sa vedeti paginile carora prietenii de pe Twitter le-au dat share.

Pe Android, exceptand optiunea cu Twitter, Chrome le are pe toate.