Nascut in Turnu-Severin, absolvent al Facultatii de Calculatoare din Timisoara, Dan Bulucea conduce de mai bine de un an biroul Google Romania. A ajuns pe postul pe care il ocupa dupa 12 ani petrecuti in Microsoft Romania si, desi a lucrat si peste hotare, a ales Romania. Pentru ca aici este familia sa, aici sunt prietenii sai si pentru ca e convins ca Romania are foarte multe de oferit. Cu toate acestea, nu exclude posibilitatea de a pleca si a trai alti ani in afara tarii. „Suntem intr-o societate in care avem sansa sa traim in medii diferite, in culturi diferite”, a spus Dan Bulucea, prezent la conferinta ecomTIM de la Timisoara.

Corporatie cu mentalitate de start-up

Intrebat daca ideea pornirii unui start-up pe cont propriu i se pare tentanta, country managerul Google Romania a spus ca Google e o companie cu mentalitatea de start-up, in ciuda dimensiunii pe care o are. „In Romania suntem la inceput, avem foarte multe de facut. Avem foarte mult de lucru impreuna la a construi planuri de business care pot avea succes”, a spus Dan Bulucea. El a explicat ca biroul Google Romania are rolul de a stabili strategia acestei companii, de a intelege piata din Romania si de a permite corporatiei sa vina cu produse relevante pentru romani. Despre romanii de la Google are numai cuvinte de lauda. Ii caracterizeaza ca fiind dedicati, inteligenti si daruiti ideii de a sprijini Romania.

Noi tehnologii

Una dintre ideile care au stat la baza Google a fost inovarea. Compania a lansat de curand in SUA un sistem botezat Google Wallet, care promite sa indeplineasca visul de a plati pentru o serie de servicii folosind doar telefonul mobil. Sistemul nu a ajuns inca si in Europa. „Pentru a putea fi implementat este necesar un set de parteneri. Nu este vorba numai de tehnologia pe care Google a oferit-o prin Google Wallet, dar si de banci, de operatori si aaa mai departe”, a declarat Dan Bulucea in cadrul conferinţei ecomTIM.

„Mai devreme sau mai tarziu vad acest produs lansat si in Romania. Depinde cat de repede reusim sa implementam, sa gasim parteneri”, spune el.

Centrul Google din Romania

Referitor la posibilitatea deschiderii unei divizii de programare in tara noastra, Dan Bulucea a afirmat: “niciodata nu spune niciodata”. “Ma intreb daca a avea romani care stau in Romania sau a aduce straini in centrul de dezvoltare din Romania ar fi mai bine, sau a inlesni acelor foarte buni romani sa lucreze, indiferent de unde sunt ei, pentru aceasta companie”, a spus country managerul Google.

Le recomanda tuturor celor pentru care a lucra la Google este un vis, sa aplice fara sa stea pe ganduri la posturile afisate pe site-ul companiei. Diferenta intre ei o va face experienta. “Avem si vom avea in continuare pozitii deschise. Toate pozitiile de pe Google vor aparea tot timpul pe site. Procesul de recrutare este unul mai deosebit, suntem renumiti din acest punct de vedere”, a incheiat Dan Bulucea.