Lumea dinozaurilor ne-a fascinat pe toți, măcar când eram mici, și de multe ori ne imaginam cum ar fi fost să trăim în acele vremuri. Acum, Google are o metodă prin care curioșii pot să aibă parte de această experiență, într-o oarecare măsură.

Recent, compania a adăugat în Google Search 10 specii de dinozauri concepute cu ajutorul realității augmentate, iar asta înseamnă că utilizatorii pot căuta după cuvinte cheie precum Brachiosaurus sau Pteranodon și își pot face o idee despre felul în care dinozaurii ar fi arătat la ei în curte.

Google a implementat realitatea augmentată anul trecut, iar de atunci a conceput filtre pentru o adevărată menajerie – de la pisici la urși, tigri sau scorpioni. Pentru cei 10 dinozauri gigantul a utilizat grafica realizată pentru Jurassic World Alive, jocul AR de pe mobil.

Lista completă a dinozaurilor introduși în filtrul de realitate augmentată al Google include speciile Tyrannosaurus rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brahiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon și Parasaurolophus.

Sigur că pot exista și câteva neajunsuri – de exemplu faptul că încercarea de a „înghesui” un dinozaur într-o sufragerie ar fi putut pune ceva probleme de dimensiune. Așadar Google a transmis că animalele vor fi scalate și redimensionate automat pentru a se integra în mediul utilizatorului. Va fi interesant de văzut cum funcționează această tehnologie, pentru că până acum au apărut online multe meme-uri cu animale care și-au depășit considerabil proporțiile – precum rațe gigant sau pinguini imperiali mari cât o casă.

Din cauza limitărilor hardware, nu orice telefon sau tabletă va putea utiliza această funcționalitate, arată The Verge. Pentru cei care folosesc Android, este necesar un dispozitiv cu suport ARCore, iar pe iOS funcția este compatibilă cu versiunea 11 sau superioară.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: