Unii actori au primit deja un diagnostic pozitiv, iar într-un asemenea context precauția e mai importantă decât oricând. Astfel, nici Netflix nu a fost ocolit de probleme. 

Compania a decis să sisteze producția pentru toate filmele și serialele sale din SUA și Canada pentru cel puțin două săptămâni. Informația a fost anunțată inițial de jurnaliștii de la New York Times și Wall Street Journal, pe Twitter. Anunțul vine pe fondul declarării stării de urgență în SUA de către președintele Donald Trump, pe 13 martie.

Netflix se află în faza de pre-producție pentru cel de-al patrulea sezon „Stranger Things”, a cărui lansare va fi afectată de întreruperea activității. În aceeași situație sunt și alte proiecte precum filmul „The Prom” al lui Ryan Murphy, dar și ultimul sezon al serialului „Grace and Frankie”.

De asemenea, compania i-a sfătuit pe angajații săi din sediile de la Los Angeles și Los Gatos să lucreze de acasă.
Netflix se alătură altor studiouri care au decis să amâne producțiile în derulare. Compania Apple, de exemplu, a stopat realizarea „The Morning Show”, iar Disney, CBS și NBC au pus pe pauză filmările și orice altă activitate din următoarea perioadă.

La nivel de impact, Wall Street estimează că Netflix va avea mai puțin de suferit, comparativ cu alte companii. De exemplu, oamenii vor avea acum mai mult timp pentru serviciile de streaming.

Disney, pe de altă parte, a fost nevoită să închidă porțile parcurilor sale tematice, care reprezintă principala sursă de venit a gigantului. Analiștii estimează pentru Disney pierderi de aproximativ 2 miliarde de dolari.