Investitorii de tip angel si persoanele care isi doresc sa investeasca in startup-uri cu potential vor avea ocazia sa se familiarizeze cu bunele practici in domeniu si sa afle cum pot colabora cu programele de accelerare pentru a incheia cele mai bune runde de investitii participand la How to Web – Angel Investment Track, eveniment realizat in colaborare cu Angelsbootcamp cu sprijinul Trento Rise si Vibe Project. Bilete Early Bird sunt disponibile online la http://2014.howtoweb.co/tickets/ pana joi, 13 noiembrie.

Organizat in cadrul How to Web Conference 2014, How to Web – Angel Investment Track este un eveniment adresat in exclusivitate investitorilor de tip angel si persoanelor care vor sa invete cum pot identifica startup-uri cu potential. Realizat in colaborare cu Angelsbootcamp cu sprijinul Trento Rise si Vibe Project, evenimentul abordeaza bunele practici in domeniul investitional si aduce in fata audientei investitori de tip angel si reprezentanti ai programelor de accelerare cunoscute la nivel international.

How to Web – Angel Investment Track va fi deschis de Jonathan Bixby, Director Executiv GrowLab, unul dintre cele mai importante programe de accelerare din Canada, care a vandut doua companii si a ridicat cea mai mare runda de finantare de tip business angel din istoria Canadei. Jonathan va vorbi despre obtinerea investitiilor de tip angel, dar si despre modalitatile de maximizare a randamentului pentru o investitie.

Adrian Gheara, investitor de tip angel in 123ContactForm si Axosuits, va prezenta propria sa abordare prin care, pe langa sustinerea financiara, ajuta startup-urile sa isi defineasca strategiile comerciale si de produs, actionand astfel ca un Co-Fondator in cadrul echipei.

Ambele perspective ale procesului investitional vor fi prezentate de Malin Stefanescu (investitor de tip angel care a sustinut Green Horse Games) si George Lemnaru (Co-Fondator Green Horse Games). Acestia vor prezenta lectiile invatate pe parcursul colaborarii si vor vorbi despre modul in care un antreprenor si un investitor pot lucra impreuna pentru a dezvolta o viziune comuna.

Jens Lapinski, Managing Director Techstars, va discuta despre evaluarea startup-urilor care sunt acceptate in renumitul program de accelerare si va prezenta criteriile esentiale pe care le-a luat in considerare pentru a identifica produsele promitatoare, precum si parametrii de validare pe care i-a luat in considerare in analiza a peste 100 de aplicatii pe care le-a gestionat pana acum.

Posibilitatea ca investitorii de tip angel sa lucreze alaturi de programele de accelerare si investitiile care pot fi realizate in colaborare cu acestea vor fi dezbatute de Lyuben Belov (investitor de tip angel si Managing Director LAUNCHub), Simon Jenner (investitor si Co-Fondator Oxygen Accelerator) si Mark Wesselink (Selection & Alumni Manager StartupBootcamp), intr-un panel moderat de Mike Doherty (Director Program Angelsbootcamp).

Nu in ultimul rand, aspectele legislative si juridice ale procesului investitional vor fi aduse in discutie de Ana Maria Andronic (Partener Biris Goran) si Alina Stavaru (consilier juridic RTPR Allen & Overy), care vor sublinia importanta definirii unei structuri corecte a actionariatului si modul in care investitorii pot contribui la optimizarea intregului proces.

Agenda completa si lista invitatilor si a subiectelor abordate de acestia sunt disponibile online pe site-ul evenimentului la http://2014.howtoweb.co/investment/, iar bilete Early Bird cu preturi incepand de la 69 EUR pot fi achizitionate pana joi, 13 noiembrie, la  http://2014.howtoweb.co/tickets/

How to Web – Angel Investment Track face parte din How to Web Conference 2014. Ajunsa la cea de a cincea editie internationala, conferinta propune in acest an un format mai complex, cu 4 track-uri despre tendintele viitorului & antreprenoriat, product management, dezvoltarea de jocuri si investitiile de tip angel, care abordeaza in profunzime subiecte specifice. In paralel, va avea loc si cea de a treia editie Startup Spotlight, competitie si program de mentorat cu premii in valoare totala de 20.000 USD pentru cele mai performante 32 de startup-uri in tehnologie din Europa Centrala si de Est.