Noua politică a fost anunțată zilele trecute și se aplică dezinformărilor care ar genera „consecințe fizice iminente”, dar și materialelor care susțin că distanțarea socială nu este o măsură eficientă. Aceste informații vor fi eliminate de pe platformă, a anunțat compania.

Astfel, utilizatorii care au apreciat, au distribuit sau au comentat la astfel de postări înainte ca ele să fie șterse de Facebook, vor primi un mesaj în newsfeed care îi va direcționa către o pagină a Organizației Mondiale a Sănătății, în scopul de a combate toate miturile și informațiile greșite care apar în online.

„Vrem să-i conectăm pe oamenii care ar fi putut interacționa cu postări false despre coronavirus cu informațiile reale venite din partea unei surse autorizate”, a scris pe blog Guy Rosen, vice-președinte al departamentului de integritate al Facebook.

Anunțul coincide cu lansarea unui raport de către un grup american de activism online numite Avaaz, în care se arată că Facebook are dificultăți în contracararea informațiilor false care se răspândesc pe rețeaua de socializare. În replică, gigantul a pus la îndoială metodologia Avaaz, dar a transmis că apreciază contribuția lor în dezvoltarea notificărilor pe care le vor trimite oamenilor.