Inchipuiti-va cum ar fi sa puteti controla miscarile corpului unei alte persoane. Sau sa transformati un personaj dintr-un film in actor principal, doar concentrandu-va asupra sa

Acestea sunt doar cateva dintre proiectele prezentate de studentii unei prestigioase universitati londoneze, care isi propun sa schimbe lumea cu ajutorul tehnologiilor inovative.

Miscarile unui barbat din imagini prezentate sunt controlate de femeia de langa el. Ceea ce pana nu demult tinea de domeniul stiintifico-fantastic, astazi a devenit o realitate. Cu ajutorul unei serii de impulsuri electrice, o persoana poate controla miscarile corpului celui care poarta aceasta casca si poate in acelasi timp sa vada realitatea din perspectiva acestuia.

Yifei Chai, student: "Pe scurt, reprezinta abilitatea de a patrunde si a controla corpul altei persoane. Practic, reprezinta sincronizarea a trei planuri: sunet, miscare si imagine".

Simulatorul va oferi, spune creatorul sau, o multime de noi posibilitati de explorare in domenii medicale, cum ar fi psihologia sau neurologia. Cu ajutorul sau, doctorii ar putea intelege mai bine perceptia pacientilor si dificultatile cu care acestia se confrunta.

"The Pretender" este doar unul dintre cele 46 de prototipuri prezentate de studentii Universitatii pentru Inovatii Tehnologice din Londra.

Un alt proiect care ar putea schimba viata persoanelor cu dizabilitati este "Anima" - un material textil inovator, care permite celui nevoit sa poarte o proteza sa simta interactiunea cu alti oameni.

Yuki Machida, student: "Are o suprafata capacitiva, asa ca atunci cand cineva te tine de mana poti simti asta printr-o vribratie, presiune sau caldura".

Inovatiile nu tin doar de domeniul medical, ci si de cel artistic. Un student francez si-a propus sa schimbe felul in care privim filme, oferind spectatorului posibilitatea de a se focusa pe anumite detalii din fiecare scena.

Guillaume Couche, student: ""Fables" urmareste directia in care se indreapta atentia pe termen scurt si adapteaza continutul. Practic, se concentreaza pe directia in care se muta privirea, ajustand in acelasi timp si sunetul".

Desi inca in faza de prototip, tanarul spera ca, in viitorul apropiat, proiectul sau va permite industriei cinematografice sa adapteze nu doar imaginile, ci si naratiunea in directia pe care se concentreaza privitorul.

Share articol: