Unele site-uri nu iti permit sa dai click dreapta, din motive de copyright, altele au propriile lor meniuri enervante. Din fericire, exista mai multe solutii, pentru fiecare browser.

Daca folosesti Mozilla Firefox, poti descarca “Right to Click”. Cei de la Lifehacker au testat-o si o recomanda cu caldura. Iti permite sa dai click dreapta pe orice site care blocheaza acest lucru cu ajutorul Javascript, chiar si pe paginile mari, de genul IMDB sau Flickr. Daca vrei totusi sa pastrezi optiunile originale ale site-urilor respective, trebuie doar sa le adaugi in whitelist.

Pentru utilizatorii de Chrome, aplicatia care poate face acest lucru se numeste “Allow Right-Click". Se gaseste in magazinul de aplicatii Chrome Web Store si este gratuita. Extensia vine totusi cu un pret: trebuie sa suporti cateva reclame. Din fericire, daca te deranjeaza sau nu vrei sa-I dai o mana de ajutor dezvoltatorului ei, poti debifa aceasta optiune. Allow Right-Click e deocamdata la primele versiuni si nu functioneaza prea bine in cazul site-urilor care isi creeaza singure menirile de context, cum e cazul Gmail. In schimb, merge foarte bine pe Flickr sau Youtube.