De Craciun, cand prietenii si familia se reunesc, iti cade tie sarcina sa faci pozele pe care toata lumea le va urca pe Facebook. Si, hai sa fim seriosi, nu vrei sa lasi munca asta in mainile unei persoane neexperimentate. Numai ca in momentele de tipul acesta lucrurile sunt destul de standard si fotografiile seamana intre ele de la an la an. Avem cateva sfaturi ca sa te descurci onorabil orice ar fi.

 

1. Seteaza timpul de expunere peste 1/80

Nimeni nu vrea fotografii neclare. Pune DSLR-ul pe modul S (shutter priority) si tine-l la 1/100. Multi spun ca 1/60 este suficient, dar cu 1/100 stii sigur ca nu ai probleme.

2. Fa poze in rafala

Daca ai si copii mici prin jur, e mai complicat sa prinzi fix momentul in care zambesc in loc sa se strambe. Cel mai bine e sa faci 3-4 poze legate ca sa nu ratezi momentul.

3. Naturalete

Spunele pritenilor sau membrilor familiei sa se comporte natural, nu sa stea ficsi asteptand ca tu sa apesi pe buton. Pozele naturale sunt cele mai bune. Fa-i sa se joace.

4. Pozitioneaza-te cat mai in spate

Ca sa prinzi pe toata lumea, stai cat mai departe de ei. Plus ca dupa o masa copioasa stropita cu alcool, pentru unii e mai avantajos un plan mai departat decat un prim-plan.

5. Nu-i lasa sa stea "ca in poze"

Daca cineva se uita fix la tine si zambeste cand vrei sa ii faci poza, spune-i ca tu nu lucrezi asa. Da-i un obiect cu care sa se joace si abia apoi apasa pe buton.

6. Foloseste un obiectiv cu f/1.2-f/1.8

Vei face poze bune fara sa ai un ISO mare.

7. Pozeaza decorul

Pentru o serie de fotografii completa, nu uita sa pozezi bradul, alte ornamente si tot ce mai tine de decord. Fara ele, restul pozelor nu vor spune prea multe, scrie gizmodo.

 

Mai jos ai o GALERIE FOTO cu cateva exemple!