În cea mai recentă postare pe blogul Instagram, compania a anunțat și cum vrea să procedeze în continuare pentru ca oamenii să nici nu mai vadă aceste mesaje deranjante.

Așa cum explică Instagram, cele mai multe mesaje nedorite sau instigatoare vin din cererile de mesaj privat. Acestea sunt mesaje trimise direct de utilizatori care nu ți-au mai scris niciodată înainte și pe care nu-i urmărești. Instagram va începe să le filtreze după o listă de cuvinte cheie și emoji, realizată în colaborare cu organizații de top antidiscriminare și antibullying.

Astfel, dacă mesajele conțin unele dintre formulările sau emoji-urile incluse pe listă (sau orice alte detalii pe care un utilizator le semnalează ca fiind ofensatoare pentru el), ele vor fi filtrate. Opțiunile pentru a activa această funcționalitate pot fi găsite într-o nouă secțiune din setările de Privacy, numită „Hidden Words”. Toate mesajele filtrate vor apărea într-un folder ascuns, separat, iar conținutul va fi ascuns până în momentul în care decizi că vrei să-l citești și apeși pe conținutul textului. De acolo, vei putea accepta cererea, vei putea s-o ștergi sau să raportezi mesajul.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: