În următoarele zile, nu numai că îi vei putea spune asistentului exact cum se pronunță un nume, dar va înțelege și la cine te referi atunci când spui numele cu voce tare.

Pentru a învăța un nume care este greu de spus corect, odată ce această funcție devine activă, asistentul Google va asculta cum pronunți un nume și și-l va aminti. Funcția va fi inițial oferită în limba engleză și va fi disponibilă în alte limbi în viitorul apropiat.

„Numele sunt importante și este frustrant atunci când încercați să trimiteți un mesaj sau să efectuați un apel, iar asistentul Google pronunță greșit sau pur și simplu nu recunoaște un contact. Vrem ca asistentul să recunoască și să pronunțe cu exactitate numele persoanelor cât mai des posibil, în special cele care sunt mai puțin frecvente", au scris cei de la Google.

De asemenea, Google a lucrat la tehnologia asistentului și acesta te va înțelege mai ușor și seminifcația unei comenzi.

Astfel, pe viitor asistentul Google poate „prelucra” cuvinte în raport cu celelalte cuvinte dintr-o propoziție în loc să parcurgă aceste cuvinte unul câte unul.

BERT va permite, de asemenea, Asistentului Google să furnizeze conversații mai naturale. Acest lucru se datorează faptului că asistentul îți va aminti interacțiunile anterioare și poate înțelege ce este scris pe smartphone.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: