Mai mult, poți chiar să-ți setezi contul de Gmail să se autodistrugă, folosind funcția Inactive Account Manager. Procesul este unul rapid, dar există câteva setări pe care trebuie să le parcurgi pentru a fi sigur că activezi această funcționalitate. Totuși, mai întâi e important să înțelegem și cum funcționează și de ce este utilă.

La nivel general, funcționalitatea poate fi activată în caz de deces al deținătorului, dar e clar că Google nu poate să știe automat când se întâmplă asta. În schimb, folosește inactivitatea ca pe un indiciu. De exemplu, dacă nu te loghezi un timp îndelungat, Google încearcă să te contacteze și abia apoi este activată funcția Inactive Account Manager. Deci șansele ca ea să fie aplicată într-un moment în care nu este nevoie de ea sunt minime.

Cum să activezi funcția Google Inactive Account Manager:

  • Conectează-te la contul Google
  • Mergi la pagina Inactive Account Manager
  • Selectează „Start”

Alege durata de timp pe care Google trebuie s-o ia în calcul înainte de a te considera inactiv definitiv. Un an de inactivitate pare să fie un interval suficient, dar poți personaliza setarea așa cum îți dorești.

Google oferă opțiunea de a introduce și un număr de telefon ca metodă de backup de contact. „Înainte de a acționa, te vom contacta de mai multe ori prin SMS și email”, explică reprezentanții companiei. Apoi decide ce email de contact vrei să folosești

Selectează „Next” și apoi gândește-te dacă vrei ca altcineva, în afară de tine, să fie notificat de Google cu privire la datele tale și să poată avea acces la ele după ce contul este, oficial, calificat ca inactiv. Poți alege până la 10 persoane cărora să le oferi acces la datele de pe adresa ta de mail.

Selectează din nou „Next”, apoi opțiunea „Yes, delete my inactive Google Account” (n.r. „Da, șterge contul meu Google Inactiv”). Acest lucru se întâmplă doar după trei luni de la momentul la care contul este declarat oficial ca fiind inactiv.
Apoi alege „Review plan” pentru a te asigura că totul e exact așa cum îți dorești și selectează „Confirm plan”.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: