Unul din cele mai dificile lucruri in caz de dezastru natural e sa afli cat mai repede ca cei dragi nu au patit nimic. Facebook vine in ajutorul utilizatorilor cu o noua functie, Safety Check. Daca te afli intr-o zona afectata de o catastrofa naturala sau evenimente precum inundatiile sau cutremure, iti poti anunta prietenii ca nu ai patit nimic.

Safety Check iti localizeaza pozitia, folosind o alta functie, Nearby Friends, sau afland orasul din care te conectezi la aplicatia de mobil si iti trimite o notificare. Daca te afli in zona afectata si nu ai patit nimic, tot ce trebuie sa faci e sa apesi bunotul "Sunt bine", iar prietenii tai vor vedea asta in feed-ul lor. Noua functie introdusa de Facebook le permite utilizatorilor sa si verifice o anumita zona afectata de un dezastru natural si sa vada daca prietenii lor de acolo sunt teferi. 

Safety Check a fost lansata chiar de Mark Zuckerberg in Japonia, tara care a platit scump dezastrul cauzat de un tsunami in 2011. Acesta a afectat peste 12 milioane de oameni. Serviciul se activeaza automat in cazul unui eveniment. E disponibil in toata lumea si e compatibil cu  mai multe platforme si device-uri. Initiativa nu e noua. Si Google a sarit in ajutorul celor afectati de catastrofele naturale prin serviciul Crisis Response, care inglobeaza alerte publice, functii de gasire a persoanelor sau harti ale dezastrelor.