Bitdefender a lansat, deocamdata in SUA, un produs unic, menit sa ofere securitate informatica dispozitivelor de orice tip conectate la Internet. Bitdefender Box va proteja nu doar calculatoarele, telefoanele si tabletele, ci si smart TV-urile, frigiderele inteligent, sistemele de iluminat sau sistemele de alarma conectate la Wi-Fi.

Este o solutie antivirus atat software, cat si hardware, care va putea fi precomandata de americani de la mijlocul lunii decembrie, urmand ca produsul sa ajunga la utilizatori in ianuarie. Cei de la Bitdefender nu ataca deocamdata piata din Romania, deoarece aici numarul electrocasnicelor cu conexiune la internet este redus.

Cu aceasta cutie pe care o pui in casa, o conectezi la Internet, si nu-ti mai faci griji in privinta virusilor, romanii sunt primii din primul jucator din industrie care creeaza o solutie completa impotriva amenintarilor informatice pentru Internet of Things.

’’In piata globala s-a depasit de mult etapa in care singurele dispozitive conectate la Internet erau computerul si telefoanele mobile. Studiile noastre arata ca 31% dintre americani isi conecteaza cel putin un dispozitiv casnic, iar 9% dintre acestia au un alt terminal decat televizorul conectat la Internet. Vorbim de dispozitive de supraveghere, termostate, electrocasnice de bucatarie sau sisteme automate pentru casa. Am vazut astfel ca absolut necesara dezvoltarea unei solutii de securitate care sa le protejeze pe toate acestea si am inceput sa lucram la Bitdefender BOX acum mai bine de un an de zile’’, spune Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, Bitdefender.  

Lansarea oficiala a Bitdefender BOX va avea loc la sfarsitul lui ianuarie, in Statele Unite ale Americii. Planul de lansare include dupa piata americana, dar si cateva piete din Europa de Vest. 

Bitdefender BOX este un mix ingenios de hardware si software, prezentat intr-o carcasa cu un design minimalist, care ofera un nivel de protectie inovator pentru toate lucrurile si persoanele care trec pragul unei case.

Gradul complex de protectie la nivel de retea previne orice tip de amenintare chiar dinainte de a ajunge pe dispozitivele inteligente care ne inconjoara acasa. Totodata, Bitdefender BOX este dotat si cu tehnologii anti-furt, care previn pierderea sau furtul dispozitvelor, dar si functii de tune-up, care optimizeaza si actualizeaza sistemele de operare pentru a asigura o functionare cat mai buna.