Datele cumulează 23GB și au fost găsite într-o bază de date ce putea fi accesată public. Biostar 2 este un sistem de securitate folosit de organizații din întreaga lume pentru a securiza clădirile de birouri. Sistemele lor sunt folosite în instituții din SUA, Marea Britanie, Japonia, India și Emiratele Arabe Unite, informează jurnaliștii de la The Verge. 

Hackerii ar fi putut să folosească informațiile, ce conțineau parole și nume de utilizatori, pentru a modifica credențialele și pentru a permite unor străini să intre în clădirile protejate de aceste sisteme de securitate. Breșa de securitate ar putea avea implicații pentru orice angajat care a folosit sistemul. 

Datele personale ar putea fi folosite pentru a obține acces la alte sisteme care folosesc informații biometrice (laptopuri, telefoane etc) Vulnerabilitatea a fost rezolvată, însă cercetătorii spun că cei de la Suprema nu au cooperat și nu s-au grăbit să rezolve problema, atunci când a fost prezentată. Chiar și așa, Rotem și Locar sfătuiesc companiile și utilizatorii să-și schimbe parolele folosite pe platforma Biostar 2.