Specialiștii în securitate online le recomandă mereu utilizatorilor să nu folosească niciodată aceeași parolă pentru mai multe conturi.

Însă la câte aplicații și platforme accesezi într-o săptămână sau într-o lună, ar fi practic imposibil să ții minte atâtea parole, mai ales dacă acestea nu sunt 0123456789. 

Așa că, ce faci? Le lași stocate în browser, ca să scapi de o grijă și să nu mai pierzi timp cu logarea de fiecare dată când intri pe Facebook sau pe Youtube. Însă acest obicei nu este tocmai cel mai bun.

În cazul în care nu ai o parolă de logare în calculator, este extrem de simplu să descoperi toate parolele stocate în browser, atât pe Mac, cât și pe Windows.

În Chrome, trebuie să deschizi Settings, scrie Passwords în Autofill și poți vedea toate parolele listate.

În Firefox, deschizi meniul la Preferences, apoi mergi pe Privacy & Passwords / Saved Logins și click pe Show Passwords, iar totul se va afișa.

Ce poți face? În primul rând, trebuie să ai un cont de logare cu parolă la calculator, iar astfel cine va dori să intre să îți afle parolele de pe PC nu va putea face asta fără să introducă mai întâi, chiar din browser, parola de logare la sistem.

Apoi, nu mai salva parolele în Browser! Știm că este mai comod, dar nu este deloc sigur.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: