Într-o postare pe blog, reprezentanții companiei au menționat că dezvoltă „o nouă experiență Instagram pentru minori” gestionată de părinți și tutori ca parte a eforturilor sale de „reducere a stimulentelor pentru persoanele cu vârsta sub 13 ani să mintă despre vârsta lor”.

„Realitatea este că sunt deja online și, fără un mod infailibil de a împiedica oamenii să-și prezinte greșit vârsta, vrem să construim experiențe concepute special pentru ei, gestionate de părinți și tutori”, este menționat pe blog.

În martie, BuzzFeed News a obținut o notă internă a Instagram în care era precizat că plănuia să construiască o versiune special destinată copiilor.

În mai, 44 de procurori americani au semnat o scrisoare adresată CEO-ului Facebook (FB), Mark Zuckerberg, prin care îl cerea să renunțe la planurile pentru un Instagram destinat utilizatorilor mai tineri, invocând probleme de sănătate mintală și confidențialitate. Scrisoarea a venit la mai puțin de o lună după ce grupurile de siguranță pentru copii și Congresul și-au exprimat îngrijorări similare.

Planul Facebook de a continua dezvoltarea unui Instagram pentru copii, numit despre Instagram Youth, a fost inclus într-un anunț despre adăugarea mai multor măsuri de siguranță la populara platformă de socializare. Aceasta include setarea prestabilită a conturilor utilizatorilor sub 16 ani în modul privat pentru a reduce interacțiunile nedorite cu străini și limitarea modului în care agențiile de publicitate folosesc datele utilizatorilor

Aceștia nu mai pot ajunge la utilizatori tineri pe baza intereselor sau activității lor pe Facebook, Instagram și Messenger. Cu toate acestea, ei pot utiliza în continuare vârsta, sexul sau locația pentru anunțurile direcționate.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: