Evenimentul este cel mai important din Europa Centrala si de Est din domeniul securitatii cibernetice

DefCamp 2015 are loc la Bucuresti in zilele de 19 si 20 noiembrie si isi propune sa aduca in fata publicului zeci de speakeri recunoscuti la nivel mondial pentru contributiile aduse in domeniul securitatii cibernetice. Ei le vor prezenta celor peste 700 de participanti din 30 de tari cele mai noi cercetari din domeniu. 

"Cercetarile din cursul anului si problemele identificate care tin de mediul virtual vor fi discutate si dezbatute de experti din Europa si Statele Unite ale Americii", spune Andrei Avadanei, fondatorul si coordonatorul DefCamp. “In acelasi timp, supravegherea realizata de state, grupari sau indivizi nu mai poate fi ignorata si avem experti care sa prezinte si dezbata acest subiect si cum ne raportam la el”.

Vor fi atinse cele mai sensibile subiecte din sfera securitatii cibernetice si confidentialitatii online. Printre acestea se numara securitatea infrastructurilor critice, malware si amenintari cibernetice avansate, securitatea dispozitivelor mobile, dar si inteligenta artificiala utilizata pentru a combate activitati ilegale, supravegherea in masa realizata de guverne, companii sau grupari specializate.

Discursurile se grupeaza sub mai multe teme: Challenges on Reversing Layered Malware, Subverting the bedrock of Mobile Browser Security, Hacking and Securing Network Monitoring Systems: End-to-end walkthrough example on Ganglia, Democratisation of Mass Surveillance, Why nation-state malwares target Telco Networks sau Untrusted Mobile Applications. State of Art of Security App-Apocalypse.

DefCamp va gazdui si finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrala si de Est: Capture the Flag (D-CTF). In calificari au participat 1.200 de echipe din peste 80 de tari, iar castigatorii vor fi recompensati cu premii in valoare de 3.000 de euro, constand in bani, gadgeturi si hardware pentru computerele lor. Cele mai multe echipe inscrise sunt din Romania, Rusia si SUA, iar pe locul patru este Japonia.

DefCamp #6 aduce, in premiera, si doua competitii noi, care provoaca pe participanti sa descopere vulnerabilitati pentru ca apoi sa le raporteze vendorilor intr-un mod responsabil, aliniate la standardele internationale.

Astfel, la IoT Village, participantii vor putea descoperi vulnerabilitati in dispozitive din sfera Internet of Things. Va exista si un concurs de tip Bug Bounty, care ii va premia pe cei care descopera metode de ocolire a sistemelor de protectie obisnuite, participand in acest fel la dezvoltarea solutiilor de securitate cibernetica.

Evenimentul contine si trei activitati importante pentru securitatea personala, a banilor si datelor. Astfel, in intrecerea Target John, "hackerii" primesc informatii despre o tinta reala si trebuie sa afle toate detaliile despre ea. Hack the Machine presupune ca ei vor aplica tacticile de hacking pe servere si computere pentru a descoperi vulnerabilitati, iar in Hack the Bank participantii vor trebui sa preia controlul asupra unui ATM adus la conferinta special pentru asa ceva si sa reuseasca sa retraga bani din el.

Din 2011 pana in prezent, DefCamp a reusit sa atraga in Romania peste 2.300 de participanti, din 34 de tari si 75 de orase, interesati de hacking, vulnerabilitati cibernetice, dar si solutii pentru protectie online. Audienta este complementara si echilibrata, dupa cum urmeaza: 25% sunt interesati de cyber security, 25% reprezinta top management, 25% vin din zona de dezvoltare proiecte, iar alti 25% sunt institutii, ONG-uri, participanti din mediul academic sau chiar studenti.

Share articol: