Atentie, articolul contine spoilere!

Pentru fanii cartilor A Song of Ice and Fire, este marea intrebare inca din 2011. Pentru cei care s-au uitat la serial, este dilema care i-a chinuit in ultimul an - este Jon Snow cu adevarat mort?

Cu totii au asteptat primul episod din sezonul 6 cu sufletul la gura pentru a primi raspunsul. Iar acesta nu a multumit pe nimeni: Jon Snow este mort. Cel putin deocamdata pentru ca aproape toti fanii cred ca va reveni intr-un fel in universul Game of Thrones.

Totusi, un anumit moment din episod prezinta ceea ce fanii considera ca este o confirmare a uneia dintre cele mai cunoscute teorii de pe net. Si anume R+L=J. Mai exact, faptul ca Jon Snow este, de fapt, fiul biologic al lui Rhaegar Targaryen si Lyanna Stark, ceea ce ar insemna ca are un drept legitim la tron. In plus, sangele Targaryen ar insemna ca ar putea invia prin foc, asa cum s-a intamplat cu Daenerys.

Care a fost momentul care a reaprins aceasta teorie pe net? Momentul in care corpul lui Jon Snow este mutat si este un cadru cu sangele de pe zapada. Un utilizator de pe Twitter a pornit dezbatarea iar teoria a fost preluata de presa din strainatate: "Nu-i asa ca sangele din zapada seamana cu niste aripi de dragon?"

Finalul teoriei R+L=J il include si pe Tyrion Lannister, cel care ar fi la randul lui Targaryen - fiul lui Aerys si a lui Joanna Lannister. Astfel, Tyrion, Daenerys si Jon ar fi toti 3 Targaryen si fiecare dintre ei ar fi legat de unul dintre cei 3 dragoni.