Desi a fost catalogata ca fiind cea mai importanta listare a unei companii IT din ultimii ani, actiunile Facebook s-au prabusit in perioada imediat urmatoare debutului pe bursa americana, iar autoritatile investigheaza eventuale erori sau intelegeri ale investitorilor, scrie incont.ro.

Paul Graham, cofondator al celui mai important “incubator” de start-up-uri din Silicon Valley, Y Combinator, a trimis un e-mail companiilor pe care le are in portofoliu in care le atentioneaza cu privire la “vremurile grele” care vor veni.

“Esecul Facebook de pe bursa va afecta piata si companiile care obisnuiau sa finanteze start-up-uri in domeniu. Nu se stie cat de mult vor fi afectate companiile, poate mai mult sau poate mai putin. Cert este ca prabusirea Facebook va crea un cerc vicios in care vor fi atrase toate micile companii IT”, a scris Graham, potrivit Business Insider.

El a mai spus ca start-up-urile care nu au reusit inca sa stranga bani pentru a se dezvolta ar trebui sa se astepte la o reticenta din partea investitorilor in ceea ce priveste dezvoltarea acestora. In acelasi timp, cei care au reusit sa stranga banii pentru dezvoltare, ar trebui sa se multumeasca cu atat si sa-si reevalueze investitia.

“Acest lucru dauneaza foarte mult, pentru ca o reevaluare a planului de dezvoltare va aduce pagube insemnate micilor companii aflate in dezvoltare”, a mai spus Graham.