Aflat într-un eveniment public în Statele Unite ale Americii, Bill Gates a dezvăluit care este regretul care îi bântuie cariera: nu a fost el cel care a inventat Android.

„În lumea software, piețele sunt destinate unui singur câștigător. Cea mai mare greșeală a mea a fost să văd lucrurile în așa fel încât Microsoft nu a putut deveni Android. Și asta pentru că Android este platforma standard pentru telefoane mobile, mă refer pentru telefoane non-Apple. Iar Microsoft ar fi trebuit să câștige asta. Suntem una dintre cele mai mari companii din lume, Dar, dacă am fi avut Android, am fi fost cu adevărat cea mai mare”, a declarat Bill Gates.

Lansat în urmă cu 10 ani, Android are în prezent peste 2 miliarde de utilizatori activi pe lună, aproape de 2 ori mai mulți decât Windows 10, în timp ce toți utilizatorii de Windows sunt numai 1.5 miliarde.

Desigur, Microsoft conduce pe o anumită zonă, cu Windows, care este sistemul de operare folosit pe cele mai multe computere și laptopuri care nu sunt produse de Apple.