Ramasa fara un acoperis si fara venituri, AnnMarie Walsh din Chicago, o femeie de 41 de ani, si-a gasit salvarea in Twitter. "E atat de bine sa stii ca cineva e acolo. Puneam mesaje pe Twitter si mereu era cineva acolo si ma asculta", a declarat ea.

Femeia a locuit pe strazi timp de 6 ani, pana pe 7 aprilie 2011, cand a primit o locuinta temporara cu ajutorul unei persoane pe care a intalnit-o la un eveniment Tweetup.

AnnMarie Walsh, @PadsChicago, a reusit sa stranga mai mult de 4800 followeri, interesati sa afle povestea ei, si dorniti sa inteleaga cum e viata pe strazi. Cand nu avea o locuinta, folosea Twitter de pe telefonul mobil sau de pe calculatoarele bibliotecii locale. Printre cei care o urmaresc sunt si cativa jurnalisti.

Walsh a inceput sa utilizeze reteaua de microblogging in urma cu mai bine de doi ani. A luat decizia de a-si face publice gandurile in speranta ca acest lucru o va ajuta in lupta cu problemele psihice pe care spune ca le are. Iar raspunsurile primite de la utilizatorii din lumea intreaga au incurajat-o sa-si spuna povestea.

O multime de oameni i-au sarit in ajutor. Walsh a primit doua laptop-uri cadou de la persoane cunoscute online. Altii s-au oferit sa ii plateasca factura la mobil sau sa ii ofere abonamente la transportul in comun. A intalnit si o persoana care realizeaza documentare, cu ajutorul careia a ajus sa vorbeasca la Conferinta de 140 de Caractere, tinuta in Los Angeles, in 2009.

Femeia nu are inca un loc de munca, dar spune ca i-ar placea sa isi gaseasca ceva in social media.

Ea nu e singura persoana fara adapost care ajunge in lumina reflectoarelor gratie Internetului. Ted Williams, barbatul cu voce de aur, a primit un loc de munca si o locuinta in urma unui videoclip pus pe Twitter.

Sursa: Mashable