Jocul FarmVille, un fenomen Facebook care a cucerit milioane de oameni, va fi eliminat de pe platformă la finalul anului, întrucât aceasta nu va mai suporta jocuri Flash.

Vestea nu este una cu totul neașteptată, pentru că Facebook a anunțat public din luna iulie că nu va mai rula jocuri Flash începând cu 31 decembrie 2020, dată la care și Adobe închide oficial, playerul.

Totuși, anunțul pare sfârșitul unei ere. Oricât de simplist și uneori chiar iritant ar putea părea FarmVille, acesta a fost un fenomen pentru compania Zynga. Jocul s-a lansat în 2009 și a ajuns la peste 10 milioane de utilizatori activi în fiecare zi în mai puțin de două luni. Vârful popularității sale a fost atins atunci când peste 30 de milioane de oameni se jucau zilnic FarmVille, lucru care a adus dezvoltatorului profituri record. Aceștia au lansat chiar și o variantă de mobile, și un sequel, dar niciodată ele nu au ajuns să acapareze atenția la fel ca originalul.

Jucătorii de FarmVille vor mai putea să facă achiziții în aplicație până pe 17 noiembrie, dată la care sistemul de plată va fi retras. Jocul va fi disponibil până pe 31 deccembrie, apoi va fi sistat permanent. Zynga spune, totuși, că o versiune a FarmVille 3 va fi disponibilă curând la nivel mondial. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: