Un raport publicat de Global Times, o publicație din China, apropiată autorităților de la Beijing, susține că mai mulți producători de smartphone din Asia testează deja sistemul de operare al Huawei.

Este vorba de companiile Tencent, Vivo, Oppo și Xiaomi. Acești productori ar fi interesați să folosească noul sistem de operare pe telefoanele lor, susține publicația, citată de Forbes.

Desigur, publicarea informației ar putea fi o simplă strategie de PR, mai ales că acest raport menționează de asemenea că sistemul de operare produs de Huawei este cu 60% mai rapid ca Android.

Producătorii despre care face referire raportul nu au făcut deocamdată declarații pe acest subiect. Însă dacă informațiile sunt adevărate, atunci lansarea noului sistem de operare ar putea pune în pericol poziția dominantă a sistemului Android, care este folosit pe cele mai multe telefoane la nivel mondial.

Noul sistem de operare produs de Huawei ar putea fi lansat în toamnă, alături de noul Mate 30.

Chiar dacă va fi adoptat și de alți producători din China, noul OS ar putea să nu fie privit cu încredere în Europa, unde utilizatorii sunt obișnuiți să folosească serviciile Google, de care nu ar mai putea beneficia.

Foto: Getty Images