După Microsoft, Oracle și-a exprimat interesul pentru achiziționarea TikTok, arată Financial Times. Gigantul software ar fi condus deja negocierile premilinare cu ByteDance, compania-mamă a TikTok, și ia serios în considerare achiziționarea business-ului din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Vinerea trecută, președintele Donald Trump a emis un ordin executiv care obligă ByteDance să își vândă operațiunile din Statele Unite în termen de 90 de zile. Financial Times arată că Ellison, cofondatorul Oracle a fost unul dintre cei câțiva executivi din industria tech care și-au arătat deschis susținerea pentru Donald Trump, dar nu este clar care ar fi opinia președintelui american în privința acestei achiziții.

O înțelegere pentru achiziționarea TikTok ar necesita un acord legal și tehnic extrem de complex. Până acum, Microsoft a fost considerată principala companie aflată în cursa pentru cumpărarea celebrei rețele de socializare.

Recent, a fost vehiculată și posibilitatea ca Twitter să fie interesată de achiziție, dar se pare că ar exista îngrijorări serioase referitoare la capacitatea financiară pentru a suporta tranzacția. Cu toate că ByteDance nu a avansat încă un preț, succesul TikTok a propulsat business-ul drept unul dintre cele mai valoroase în ultimii ani, așa că și costul de achiziție va fi pe măsură.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: