Atunci cand temperaturile scad sub zero grade Celsius, iPhone-urile se pot defecta sau functiona cu erori. In conditii de frig extrem, cum a fost cazul in ultimele zile in Statele Unite, iPhone-ul se poate inchide de la sine, bateria ii "moare" mai repede, iar touch-ul nu mai raspunde comenzilor, informeaza sursa citata.

Apple sugereaza consumatorilor pe site-ul companiei sa foloseasca telefoanele in medii cu temperaturi intre 0-35 grade de Celsius. In afara acestor zone de temperatura smartphone-urile risca sa nu mai functioneze in parametri normali.

In cazul in care temperaturile coboara sub 0 grade Celsius, este bine sa tineti telefonul inchis si depozitat la temperaturi mai ridicate. Inca functioneaza, daca aveti nevoie sa il folositi, alta e situatia insa atunci cand vorbim de temperaturi de minus 4 sau 5 grade Celsius.

Recent un experiment facut de Global News din Toronto. Un iPhone lasat 30 de minute afara, la -17 grade. Bateria a scazut de la 100% la 86% iar atunci cand a fost folosit pentru un apel s-a inchis automat.

Explicatiile companiei vin dupa ce zeci de americani s-au plans pe retelele de socializare ca iPhone-urile nu le functioneaza la parametri normali de cand Vortexul Polar a lovit Statele Unite.