Cea mai populară criptomonedă din lume are un parcurs spectaculos de multă vreme, iar pandemia de covid-19 a venit să confirme încă o dată acest lucru. 

Pentru că valoarea ei oscilează puternic, nu de puține ori s-a întâmplat ca Bitcoin să depășească pragul de 10.000 de dolari pe unitate. Lunea trecută s-a întâmplat din nou, iar de data aceasta motivul a fost unul special.

Valoarea a crescut extrem de rapid de la 9.620 de dolari la 10.180 de dolari, înainte să se stabilizeze la borna de 10.100 de dolari. Și alte monede virtuale, precum Ethereum și XRP sunt în creștere, cu o valoare totală a pieței care ajunge acum la 285 de miliarde de dolari.

La jumătatea lui februarie Bitcoin se tranzacționa cu ușurință la peste 10.000 de dolari pe unitate, însă odată cu pandemia de coronavirus bursele au scăzut simțitor și același lucru s-a întâmplat și cu monedele virtuale. Bitcoin a atins pragul minim de 4.120 de dolari la jumătatea lunii martie și este posibil să fi ajuns chiar și la o valoare mai mică pe anumite burse de schimb.

Acum, însă, Bitcoin a neutralizat efectele pandemiei, ajungând la borna de 10.000 de dolari și a dovedit o revenire mai alertă decât cea a burselor financiare globale, chiar dacă nu a confirmat în totalitate că reprezintă o salvare în vremuri de criză.

Este destul de greu de stabilit ce anume a dus la creșterea bruscă a Bitcoin, unele dintre motive fiind, poate, protestele din Statele Unite sau sumele uriașe injectate către economie de statul american. Totuși, nu există nicio garanție că prețul își va continua evoluția ascendentă, așa că rămâne de văzut și care va fi contextual social și politic ce va marca perioada următoare. 

_______________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

Share articol: