Endava, o companie din zona de outsourcing, a deschis cel de-al patrulea centru de dezvoltare din Romania, in Pitesti, unde are in plan sa angajeze 100 de specialisti IT in urmatorii trei ani, dintre care 50 pana la sfarsitul anului in curs, anunta Mediafax.

Aproximativ 40% dintre angajatii din acest centru vor fi recrutati prin intermediul programului Endava dedicat absolventilor IT, a anuntat vineri compania.

Compania a ales sa deschida un nou sediu in Pitesti datorita potentialului de dezvoltare al orasului, mai ales daca sunt luate in considerare progresul recent si planurile de investitii in infrastructura, precum si potentialul universitatii din Pitesti, care are o oferta bogata in ceea ce priveste studiile tehnice. Apropierea fata de Bucuresti, fapt ce asigura o comunicare rapida si usoara intre cele doua centre, a reprezentat un alt factor important in alegerea orasului pentru o noua locatie Endava.

"Deschiderea unui nou sediu in Pitesti face parte din strategia noastra de crestere organica, consolidand pozitia pe piata din Romania. Noul sediu va beneficia de o stransa colaborare cu cel din Bucuresti si ne asteptam ca acest lucru sa contribuie la o dezvoltare rapida", a declarat, intr-un comunicat, John Cotterell, CEO Endava.

Investitiile realizate de Endava in primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitesti vor depasi 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate compania estimeaza investitii similare.

Sediul Endava din Pitesti este situat in centrul orasului, intr-o cladire de birouri aflata in apropierea unui centru comercial, ocupand doua etaje cu un spatiu total de 600 metri patrati. In prezent in sediul din Pitesti compania are 10 angajati.

"Planificam sa recrutam aproximativ 50 de persoane pana la finalul anului 2015 si ne dorim sa construim in Pitesti o echipa solida de cel putin 100 de persoane in urmatorii trei ani", a spus Radu Grosu, delivery director in cadrul centruluiEndava din Bucuresti, responsabil cu deschiderea noului sediu.

Printre pozitiile pentru care se fac recrutari in prezent se numara Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer si Java Developer.

In ceea ce priveste proiectele in care vor fi implicati noii angajatii Endava din Pitesti, acestea vor fi similare celor din Bucuresti, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar.

In ultimii doi ani, Endava a inregistrat o crestere cu peste 80% a numarului de angajati in Romania si continua sa recruteze specialisti IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare si suport pe plan local, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, unde are peste 1.200 de angajati.

Cu sediul central la Londra, Endava are birouri in Marea Britanie, SUA, Germania, Romania, Macedonia si Moldova si un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro).