Mai exact, conform sursei citate, acest sistem va analiza in timp real daca o informatie postata pe internet este adevarata. De asemenea, vor fi identificate conturile de socializare care au fost create special pentru a raspandi informatii false, potrivit stirileprotv.ro.

Desi nu se specifica exact, cel mai probabil va fi vorba despre o aplicatie, iar aceasta aplicatie va ajuta ONG-urile, guvernele si servicile de urgenta sa intervina mai rapid la anumite evenimente. Acest proiect a aparut in urma cautarilor care au avut loc pe retelele de socializare in timpul huliganismelor din Londra, in 2011. Datele care vor fi analziate vor include posturi de pe Twitter, comentariile de pe forumuri si Facebook, dar numai cele care sunt publice.

Cercetatorii spun ca zvonurile online vor fi impartite in 4 categorii:

-► speculatii 
-► controverse
-► ne-adevaruri
-► dezinformare

"In timpul evenimentelor din 2011 au fost unele propuneri de inchidere a retelelor sociale, ca sa ii impiedice pe huligani sa se organizeze. Insa aceste retele pot sa ne si ajute. problema este faptul ca totul se intampla atat de repede incat nu putem sa ne dam seama care este minciuna si care e adevar." a declarat dr. Kalina Bontceva, seful echipei de cercetatori din cadrul Universitatii Sheffield.