Un studiu prezentat la PrivacyCon 2019 arată un adevăr extrem de periculos pentru utilizatorii de Android. Mai exact, multe dintre aplicațiile dezvoltate pentru acest sistem de operare continuă să monitorizeze activitatea unui utilizator chiar și dacă el nu și-a dat acordul în acest sens.

Experții vorbesc astfel despre mii de aplicații de Android, dezvoltate de producători mari, precum Samsung sau Disney, printre alții, cu sute de milioane de descărcări până în prezent, care au comis astfel de încălcări majore de încredere.

În cazul aplicației de fotografie Shutterfly, experții au descoperit chiar că aceasta trimitea în mod regulat coordonate GPS către propriile servere cu locațiile utilizatorilor.

Android Q, viitorul sistem de operare, ar urma să repare o mare parte dintre aceste probleme majore care pun în pericol datele personale ale utilizatorilor, notează publicația americană The Verge.

Google a refuzat să comenteze situația, însă a confirmat faptul că va opri din fabrică informațiile despre geolocație de pe fotografii.