Este vorba despre Mixer, un serviciu care va fi desființat și va fi înlocuit de un parteneriat cu Facebook Gaming. Anunțul vine după eșecul Microsoft de a concura cu platforme de gaming gigant, precum Twitch, YouTube, chiar și Facebook Gaming.

Mai departe, Microsoft va dezvolta un parteneriat cu Facebook, pentru ca utilizatorii activi în serviciul Mixer să treacă la Facebook Gaming în săptămânile următoare. Începând cu 22 iulie, toate site-urile dedicate Mixer și aplicațiile corespondente vor fi redirecționate automat către Facebook Gaming. Mai departe, toți streamerii care își monetizau până acum conținutul publicat pe Mixer vor fi eligibili pentru programul Facebook Level Up.

Decizia este una strategică și are mare legătură și cu succesul pe care compania dorește să-l atingă prin viitorul serviciu de streaming xCloud. Astfel, Microsoft va lucra îndeaproape cu Facebook, pentru a aduce xCloud pe Facebook Gaming, permițându-le utilizatorilor să joace titlurile preferate la distanță de un clic. Este o viziune similară cu ceea ce vrea Google să facă prin Stadia, dar Mixer nu a căpătat influența necesară pentru a se dezvolta în această direcție.

Pentru a încerca să asigure succesul Mixer, Microsoft a recrutat streameri celebri precum Ninja și Shroud, care au început să realizeze conținut exclusiv pe această platformă, iar mai departe ei vor avea de ales dacă să se întoarcă la Twitch sau să continue pe Facebook Gaming.

Nu este deocamdată clar când vom vedea xCloud în Facebook Gaming, dar detaliul este unul cheie al noului parteneriat. La nivel general, Microsoft se pregătește deja de ceva vreme pentru lansarea xCloud și se pare că are în plan în continuare noi strategii.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: