Departamentul Comerțului a transmis că oamenii nu vor mai putea să descarce aplicația de nicăieri, iar situația va putea fi evitată doar dacă președintele Donald Trump se răzgândește în ultimul moment. Alături de TikTok va fi interzisă și o altă aplicație chineză, WeChat, care va înceta efectiv să funcționeze chiar de duminică. TikTok va mai putea fi utilizată până pe 12 noiembrie, când ar putea fi blocată definitiv.

Reacția TikTok a venit destul de rapid, iar reprezentanții săi au afirmat că sunt „dezamăgiți” de ordinul executiv emis și că au atins deja niveluri de transparență fără precedent în încercarea de a pune capăt suspiciunilor administrației Trump.

Interdicția vine după ordinul dat de președintele SUA în luna august, atunci când le-a oferit afacerilor americane un termen de 45 de zile pentru a încheia socotelile cu gigantul chinez. Oricum ar fi, dacă multinaționala Oracle și compania-mamă TikTok, ByteDance, ajung la o înțelegere, aplicația nu va fi interzisă.

Situația din acest moment arată, însă, că începând de duminică oamenii nu vor mai putea să descarce noi update-uri, iar cei care nu au încă aplicația nu o vor mai găsi în app stores. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: