Internautii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS (Statia Spatiala Internationala) si doua vehicule andocabile - SpaceX Dragon and Orbital Cygnus, aceasta fiind prima colectie de imagini Street View în mediu fara gravitatie.

De asemenea, aceasta este prima colectie Street View cu adnotari, o functionalitate disponibila pana acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture.

Pe masura ce se plimba virtual prin modulele ISS pe Google Maps, vizitatorii pot vedea note care explica aspecte precum: zona unde astronautii fac antrenamente fizice, ce tip de alimente consuma sau unde desfasoara experimentele stiintifice.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA si Agentia Spatiala Europeana, utilizand camere de fotografiat DSRL si alte echipamente deja existente la bord.

Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agentia Spatiala Europeana.

Imaginile din Statia Spatiala Internationala disponibile pe Street View pot fi accesate pe adresa: https://goo.gl/ynuzS9

Pentru vizualizarea imaginilor Street View de pe ISS din Google Maps, trebuie sa fie cautat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va aparea o optiune de a ”vizita” virtual Statia Spatiala Internationala.

Serviciul Street View, disponibil pe Google Maps si Google Earth, care a împlinit 10 ani de la lansarea din mai 2007, este disponibil în 84 de tari, precum si în zone din Arctica si Antarctica. Google Maps are peste un miliard de utilizatori activi în fiecare luna.

Compania Google a fost fondata în 1998 de Larry Page si Sergey Brin. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google.

Sursa: News.ro