Laboratorul secret al Google din apropiere de San Francisco este unul dintre locurile in care se proiecteaza tehnologia viitorului. Robotii si masinariile sunt parte din acest peisaj care e un fel de trailer al viitorului. Aici se va putea construi, cine stie, robotul care se duce la serviciu in locul nostru sau liftul care ne poate purta spre alte planete si alte lumi. 

Laboratorul poarta numele Google X si nimeni nu stie cu certitudine ce se intampla acolo. Multi dintre angajatii companiei habar n-au sa existe asa ceva. Aceste visuri sunt doar cateva dintre cele care au sanse sa prinda contur in cladirea celor mai creativi oameni de la Google. Laboratorul clandestin ar avea o lista de 100 de idei pe care sa le urmareasca. 

Desi multe dintre ideile de pe lista sunt in stadiul de concept, departe de realitate, doi dintre oamenii care cunosc bine de tot proiectul sustin ca un produs Google X va fi pe piata pana la sfarsitul acestui an, potrivit New York Times.

Cu toate acestea, un purtator de cuvant de la Google, Jill Hazelbaker, a refuzat sa comenteze informatia, dar a spus ca investitiile in proiecte speculative sunt o parte importanta din ADN-ul Google. "Cu toate ca posibilitatile sunt incredibil de captivante, nu uitati faptul ca sumele investite sunt foarte mici comparativ cu investitiile pe care le facem in afacerea noastra principala", a spus ea.

La Google, care foloseste tehnici de inteligenta artificiala in algoritmul de cautate, unele proiecte greu de imaginat s-ar putea sa nu fie atat de greu de pus in practica pe cat par la prima vedere. De exemplu lifturile spatiale, o fantezie de multa vreme a fondatorilor Google si a altor antreprenori din Silicon Valley, ar putea colecta informatii sau transporta obiecte in spatiu. Teoretic, o astfel de tehnologie ar presupune zboruri spatiale fara vreo nava, doar prin intermediul unui cablu ancorat pe Pamant.

Sursa: NewYorkTimes