Mark Zuckerberg a anuntat pe contul sau de Facebook ca Oculus VR, companie care activeaza in domeniului realitatii vituale, intra in portofoliul sau. Forbes scrie ca Zuckerberg ar fi scos din conturi doua miliarde de dolari pentru aceasta achizitie.

 

"Avem misiunea de a face lumea mai deschisa si mai conectată. Pentru a realiza acest scop, in decursul ultimilor ani, noi am creat aplicatii pentru telefonul mobil pentru a va ajuta sa partajati informatii. Mai avem multe de facut pentru telefoanele mobile, dar in acest moment am putea sa ne concentram asupra platformelor de viitor, capabile sa faca experientele personale mai utile si mai distractive", scrie fondatorul Facebook.

Misiunea Oculus VR este sa te faca sa traiesti imposibilul - Zuckerberg

Compania produce ochelarii Oculus Rift, care te pot transpune intr-o lume virtuala. Iata pe ce a dat banii Zuckergerg:

"Cel mai incredibil lucru in ce priveste tehnologiile de virtualizare este ca te poti simti prezent intr-un alt loc, alaturi de alte persoane", spune fondatorul Facebook, adaugand ca "misiunea Oculus VR este de a te face sa traiesti imposibilul".

Zuckerberg a vorbit si despre planurile sale cu Oculus VR, care va ramane o parte independenta a Facebook. "Scopul nostru principal va fi de a ajuta Oculus sa-si realizeze produsul si sa sustinem crearea unor noi jocuri. Dupa realizarea jocurilor, Oculus va deveni o platforma pentru multe alte experiente", a declarat Zuckerberg.

Oculus VR este in California si a fost creata de Palmer Luckey, un pusti de 21 de ani.