Astazi a fost anuntata atingerea bornei de 500 de milioane de useri activi lunari pentru Facebook Messenger, l-a care se adauga cei 600 de milioane de useri activi ce folosesc WhatsApp, aplicatie detinuta de Facebook.

Momentan, WhatsApp si Messenger raman independente una de cealalta, nefiind cunoscut numarul de useri care le folosesc pe amandoua. Pentru Messenger este un salt urias dupa ce, in luna aprilie a acestui an, avea numai 200 de milioane de utilizatori.

"Astazi sunt mai bine de 500 de milioane de oameni care folosesc Messenger in fiecare luna si suntem mai determinati ca niciodata sa oferim cea mai buna experienta posibila in mesagerie" a anuntat Facebook pe un blog.

Cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, explica saptamana trecuta motivul pentru care a fost creata in 2011 aplicatia aditionala Messenger.

"Trebuie sa explicam cat se poate de clar de ce credem ca e buna. Sa ceri tuturor celor din comunitate sa instaleze o noua aplicatie reprezinta o cerinta mare. Am vrut sa facem asta pentru ca noi credem ca rezulta o experienta mai buna. Trimiterea mesajelor devine din ce in ce mai importanta. Pe mobil, fiecare aplicatie se poate concentra pe un lucru pe care sa-l faca bine, asa credem. Primul scop al aplicatiei de Facebook este reprezentat de News Feed.

10 miliarde de mesaje sunt trimise in fiecare zi, dar pentru a le trimite la destinatar trebuia sa astepti ca aplicatia sa se incarce si sa se deschida un nou tab. Aceste aplicatii sunt rapide si concentrate doar pe mesagerie. Probabil ca fiecare trimite mesaje la 15 persoane zilnic. Sa fii nevoit sa intri intr-o aplicatie si sa faci mai multi pasi creaza problema.

Trimiterea de mesaje e un lucru pe care oamenii il fac mai mult decat statul pe retelele de socializare. In unele tari, 85% din oameni suntpe Facebook, dar 95% din oameni folosesc SMS-urile sau mesajele pe internet. Sa ceri cuiva sa instaleze o noua aplicatie e un chin pe termen scurt, dar daca voiam sa ne concentram pe acest lucru bine, trebuia sa construim o experienta dedicata si concentrata. Am creat pentru intreaga comunitate. De ce sa nu ii lasam pe oameni sa instaleze o aplicatie cand doresc ei? Motivul este ca incercam sa construim un serviciu care sa fie bun pentru toata lumea.

Pentru ca Messenger este mai rapid si mai concentrat, daca il folosesti, raspunzi la mesaje mai rapid, din ce am aflat. Sunt printre cele mai dificile lucruri de facut, luarea unor astfel de decizii. Dar am realizat ca avem mult de castigat in ceea ce priveste increderea si oferirea acestei experiente pe messenger va fi in continuare foarte buna. Avem printre cei mai talentati oameni lucrand la asta" a spus Zuckerberg.