Compania fondata de Mark Zuckerberg este data in judecata de firma Rembrandt Social Media, care afirma ca detine patentele pentru butonul "Like" si alte functii utilizate de cea mai mare retea de socializare din lume, potrivit Mediafax.

Rembrandt Social Media afirma ca succesul Facebook se datoreaza in mare masura utilizarii fara permisiune a doua patente inregistrate de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer in 1998, cu cinci ani inaintea aparitiei Facebook.

Van Der Meer a decedat in 2004.

Facebook a afirmat ca nu comenteaza acuzele aduse de Rembrandt Social Media sau procesul, deschis intr-un tribunal din Virginia - SUA.

Rembrandt detine acum patente folosite de Van Der Meer pentru dezvoltarea unei retele sociale numite Surfbook.

Surfbook a fost un jurnal social care permitea utilizatorilor sa imparta informatii cu prietenii si familia, precum si sa-si exprime aprobarea pentru unele date folosind un buton "like", potrivit documentelor transmise tribunalului de avocatii Rembrandt.

Potrivit acestora, Facebook cunoaste existenta patentelor, intrucat le-a notat in propriile aplicatii pentru patentarea unor tehnologii pentru retele sociale.