Facebook a anuntat ca procentul conturilor false, incluzand aici atat conturile fictive, cat si conturile duplicate, ar putea fi mai mare decat cel estimat pana acum.

In loc de 2%, conturile false reprezinta 3% din totalul conturilor de Facebook. La fel, conturile duplicate ajung la 10 procente, in loc 6 procente cat estima compania americana pana acum.

Cele 13 procente pe care le insumeaza cele doua tipuri de conturi frauduloase reprezinta aproximativ 273 de milioane de conturi, din totalul celor 2,1 miliarde de conturi de Facebook care exista la aceasta ora.

Insumate, conturile false si duplicate de pe Facebook ar putea forma a patra tara din lume ca populatie, fiind depasita doar de China, India si Statele Unite.

Cei de la Facebook mentioneaza ca noile date nu vin ca urmare a unei cresteri bruste a numarului de conturi false, ci ca rezultat al folosirii unor instrumente noi pentru evaluarea fenomenului.

Desi Facebook incurajeaza utilizatorii sa completeze datele corecte de identificare pentru a se asigura de veridicitatea conturilor, compania americana nu pare sa faca suficient pentru eliminarea conturilor fictive.

Tinand cont ca în spatele stirilor false si al asa numitor “postaci” stau, de cele mai multe ori, conturi false create special in acest scop, eliminarea acestor conturi este deja o obligatie pentru o retea sociala cu o influenta enorma la nivel global, precum Facebook.

Ca si in cazul reclamelor prin care sunt promovate informatiile false, Facebook a inchis ochii în fata acestor probleme, cata vreme i-au servit interesele – un numar mai mare de utilizatori si venituri mai mari.

Sursa: News.ro