Facebook lucreaza acum la o aplicatie care sa-i ajute pe utilizatorii retelei de socializare sa isi gaseasca, in lumea reala, prietenii aflati la mica distanta, potrivit cnet, care citeaza Bloomberg. Facebook intra, astfel, intr-un domeniu in care ar avea competitori puternici, precum Foursquare, Highlight, Google Latitude sau Find My Friends de la Apple.

Deocamdata presa nu a aflat numele viitoare aplicatii, dar se presupune ca aceasta va fi lansata luna viitoare. Aplicatia va cauta in background locul in care te afli, chiar daca nu ai deschis-o recent, si le va trimite informatia prietenilor aflati in jurul tau. Cei de la Facebook nu au comentat subiectul. 

Avantajul unei astfel de aplicatii este ca te va ajuta sa intri in contact cu prieteni chiar si atunci cand nu te astepti. Dezavantajele mari sunt insa doua: ar putea consuma destul de multa baterie si e posibil sa iti afecteze intimitatea.

Aplicatiile de acest tip nu sunt chiar foarte cautate, pentru ca multa lume e sceptica atunci cand vine vorba sa le foloseasca.