Expresia “Lasa Facebook si apuca-te de teme” ar trebui folosita tot mai rar de parintii din Romania, pentru ca elevii au gasit o metoda prin care sa impace si scoala, si calculatorul. Reteaua sociala Brainly.ro este extrem de populara in tara noastra, pentru ca ofera ajutor la teme.

Practic, elevii de scoala generala si liceu pot pune intrebari pe Brainly atunci cand nu stiu cum trebuie sa isi rezolve temele sau nu inteleg anumite concepte predate la scoala.

Dezvoltata de cativa antreprenori din Polonia, Brainly a prins foarte bine in Romania. Luni, pe 2 iunie, reteaua sociala Brainly.ro a depasit pragul de 1 milion de utilizatori unici in tara noastra. Cei mai multi dintre acestia pun intrebari legate de teme la Limba Romana si Matematica, iar orasele din care se posteaza cel mai mult sunt Bucuresti, Chisinau si Iasi.

Ideea din spatele Brainly este simpla: creatorii retelei de socializare si-au dorit sa aplice tehnici din jocuri pentru ca invatatul sa devina o distractie, nu o corvoada. Utilizatorii pot pune intrebari daca nu se descurca cu temele de acasa sau inainte de teze si examene, pot primi ajutor de la altii care se pricep mai bine la un anumit subiect, sau ii pot ajuta pe altii la randul lor.

La fel ca in orice joc pe calculator, cu cat esti mai activ si ajuti pe mai multi, cu atat primesti mai multe puncte si premii, pe care le poti folosi apoi pentru a primi ajutor la propriile tale teme.

Brainly a luat nastere in 2009 si are acum 22 de milioane de utilizatori din 30 de tari.