Putini dintre utilizatorii Facebook stiu ca exista un folder special, care contine mesaje mai vechi, de care ei s-ar putea sa nu stie nimic. Acest folder se numeste “altele” (other) si se afla chiar langa inbox, in sectiunea de mesaje, potrivit stirileprotv.ro.

Sistemul a fost conceput de Facebook in incercarea de a controla mesajele de tip spam, scrie Daily Mail, citand reprezentanti ai retelei de socializare.

Cei 1,1 miliarde de utilizatori nu sunt insa anuntati ca au primit un meaj in acest folder, nu exista un sistem de alerta.

Existenta acestui folder “ascuns” a fost facuta publica de David Pogue, specialist in tehnologie laNew York Times.

El spune ca aici apar si mesaje importante, cum ar fi invitatii mai vechi, lansate de prieteni.

Este foarte simplu de verificat daca aveti mesaje in folderul "secret": procedati la fel cum faceti cand verificati mesajele din indox.

David Pogue crede ca acest folder a fost conceput si pentru programul “mesaj contra unui dolar”, program initiat recent de Facebook.

Astfel, oricine va poate trimite un mesaj, daca achita retelei sociale 1 dolar, chiar si cineva care nu va este prieten si in mod normal nu ar putea sa va contecteze.

Facebook precizeaza insa ca scopul acestui folder este controlarea mesajelor nedorite trimise de straini, care nu vor mai ajunge astfel in inbox.

Sursa foto: PromesaArtStudio / Shutterstock.com