In tara noastra mai bine de 35% dintre utilizatori apeleaza la aceasta metoda, in cautarea unui partener de viata. Si chiar daca numarul celor care folosesc astfel de site-uri este in continua crestere, nu toti sunt dispusi sa isi faca un cont unde sa-si posteze datele pesonale. Unii o fac din comoditate, altii - pentru ca in viata reala sunt timizi sau complexati.

Exact din aceste motive, insa, multi dintre cei care fac cunostinta pe Internet nu ajung sa se intalneasca fata in fata, potrivit StirilePROTV.ro.

"Este foarte simplu sa stai in fata calculatorului, sa-ti creezi o identitate si sa incerci sa-ti gasesti jumatatea. Si este mult mai usor asa pentru cei care sunt poate mai timizi, poate ca nu au timp sa mearga in diferite localuri", a declarat sociologul Bianca Balea.

Pentru alti tineri, reteaua de socializare n-are nici o legatura cu dragostea, ci cu afacerile. Andrei este student la Cluj, iar pe Facebook si-a injghebat o mica afacere, prin care atrage internautii promovand orasul.

Sergiu, in schimb, student la Facultatea de Teatru si Televiziune din Cluj, spune ca nu are un cont de Facebook si nici nu are nevoie de unul.

O alta problema tine de varsta utilizatorilor. Statisticile arata ca mai bine de 15% dintre romanii conectati la Facebook sunt minori si nu toti parintii realizeaza cate pericole se pot ascunde in uriasa lume virtuala la care are acces copilul lor.