Ai putea crede că dacă îți dezactivezi contul de Facebook, atunci activitățile tale online nu vor mai fi monitorizate de rețeaua de socializare.

Kathleen McGee, care a condus Biroul de Interne al procurorului general al statului New York, explică faptul că ceea ce Facebook face este „o practică înșelătoare”: utilizatorii cred că dacă își dezactivează conturile atunci nu mai sunt urmăriți.

Dar, faptul că ti-ai dezactivat contul de Facebook nu înseamnă mare lucru în realitate. Și asta din cauza butoanelor de Share pe care Facebook le are active pe tot internetul, adică pe 275 de milioane de pagini la nivel global.

Aceste simple butoane de Share permit rețelei sociale să monitorizeze activitatea utilizatorilor, stocând toate datele mai departe, în serverele proprii.

Potrivit datelor deținute de Facebook, marea majoritate a utilizatorilor care își dezactivează contul revin în cel mult două luni, astfel că rețeaua de socializare preferă să monitorizeze și să stocheze date în continuare, pentru ca mai apoi să poată livra reclame direcționate corect, în funcție de istoricul intereselor tale, ca utilizator.

Dacă îți dorești cu adevărat să scapi de Facebook și toate tehnicile sale de tracking, atunci cea mai simplă soluție este să îți ștergi contul cu totul, nu doar să îl dezactivezi.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: