De mulți ani încoace Facebook a insistat că algoritmii săi știu cel mai bine cum să selecteze ceea ce văd oamenii în News Feed, poate chiar mai bine decât utilizatorul însuși. Recent, însă, gigantul social media a adoptat o altă tactică, introducând „Feed Filter”, un meniu special care le permite oamenilor să selecteze setarea „Cele mai recente”. Astfel, aceștia pot vedea postările prietenilor, dar și noutățile paginilor pe care le urmăresc și ale grupurilor din care fac parte, în ordine cronologică.

Update-ul este disponibil deocamdată pentru utilizatorii aplicației de Android, iar în săptămânile următoare va putea fi accesat și de pe iPhone. Acesta vine cu cu alte opțiuni suplimentare, precum o opțiune Snooze, care permite ascunderea postărilor unei persoane pentru o anumită perioadă, posibilitatea de a dezactiva apariția reclamelor de natură politică și multe altele.

În linie cu strategia sa cea mai recentă, Facebook lansează un tool separat care îți permite să alegi cine poate comenta public la postările tale. Când vrei să distribui ceva pe rețeaua de socializare, poți să restricționezi comentariile la zona prietenilor cu care ești deja conectat sau a paginilor pe care le-ai etichetat.

Mai mult, tool-ul „Why am I seeing this?” (n.r. „De ce văd asta?”) va arăta de acum informații și mai detaliate cu privire la conținutul recomandat, conectat cu istoricul de navigare, interacțiunile tale sau locația în care te afli. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: