Facebook va folosi un sistem de inteligenta artificiala care va scana orice tip de continut postat in cadrul retelei sale sociale, indiferent ca vorbim de text, imagini sau video, pentru a preveni sinuciderile.

Sistemul proactiv de detectie folosit de Facebook va analiza postarile utilizatorilor pentru a intui cand acestia s-ar putea gandi sa se sinucida. AI-ul este capabil sa depisteze tendintele suicidale care reies din materialele postate pe Facebook.

Pentru aceasta functionalitate, Facebook a pus la cale o procedura complexa. Dupa depistarea unei persoane care ar putea sa se sinucida, AI-ul notifica echipa de operatori pe care Facebook a organizat-o special in acest scop.

Inteligenta artificiala va trimite catre operatori continutul considerat suspect, iar acestia, daca intr-adevar considera ca este cazul, vor lua legatura cu autoritatile locale si cu prietenii respectivului.

In acest scop, Facebook colaboreaza cu peste 80 de institutii care se ocupa cu prevenirea sinuciderilor.

Tehnologia va fi disponibila la nivel global, cu exceptia Uniunii Europene, unde Facebook se teme ca actiunile sale i-ar putea atrage sanctiuni pentru incalcarea intimitatii utilizatorilor.

Ca si in cazul altor giganti din domeniul tehnologiei, suspiciunile nu sunt tocmai nefondate. Utilizatorii se pot intreba, pe buna dreptate, ce alte aspecte ale vietii lor, ce alte idei si convingeri personale pot fi urmarite de Facebook.

De altfel, utilizatorii nu pot opta sa nu fie supusi acestei scanari a continutului.

Sursa: News.ro