Noul motor de cautare de la Facebook poate gasi oamenii care se afla in zona ta, sau carora le plac aceleasi activitati ca si tie. De asemenea, le ofera celor cu rele intentii un avantaj in atingerea scopurilor. Desi inca nu este obligatoriu deoarece este in varianta Beta, in curand dezvoltatorii de la Facebook il vor impune fiecarui utilizator cu un cont activ, scrie Gizmodo.

Pentru a evita indivizii cu rele intentii ar trebui sa te uiti la urmatoarele sfaturi:

1.       Controleaza postarile personale doar la persoanele apropiate sau in care ai incredere

Multi dintre utilizatori s-au trezit cu diverse surprize dupa ce au postat ceva pe Facebook si a vazut toata lumea. Limiteaza audienta si vizibilitatea postarilor tale personale apasand butonul din stanga optiunii „posteaza” si selectand „Custom”. Din meniul acesta putem alege cine ne poate vedea mesajul sau daca dorim ca doar o anumita persoana sau mai multe, dar care sunt la catogoria prieteni, sa nu le poata vedea.


2.       Controleaza postarile curente

Daca deja esti intr-o situatie neplacuta si vrei sa ascunzi unele informatii sau detalii, atunci la profilul contului tau, iti poti edita audienta informatiilor. Hobby-urile sau alte detalii personale ar trebui stiute numai de prietenii apropiati, iar Facebook iti permite sa ii selectezi personal si sa le arati doar lor ultimele evenimente din viata ta.


Foloseste optiunea „View as” din meniul setari aflat in dreapta „Jurnalului de activitate” dupa modificarile realizate pentru a-ti putea vedea vedea profilul exact asa cu l-ar vedea un prieten cu care nu te intelegi prea bine, si vrei sa ii ascunzi unele lucruri. Poti face invizibile numerele de telefon sau adresele de contact.


3.       Securizeaza-ti contul

O ultima modificare a contului care nu trebuie uitata este controlarea securitatii. In meniul „Privacy Shortcuts” aflat in coltul drept al barei „Facebook” putem regasi cateva dintre setarile de mai sus, dar si controlul contactului altor persoane. Poti limita cererile de prietenie doar la prietenii prietenilor sau poti ignora o persoana care te-a deranjat sau nu iti place. Prin aceasta modificare vei disparea total din ochii acelei persoane.  


Pentru alte sfaturi care iti pot salva intimitatea si controlul contului de Facebook poti vizita si pagina de ajutor a site-ului de socializare. Varianta Beta a Graph Search poate fi accesata deja.