Jurnalistii de la TechChrunch au publicat un articol care a dus la un nou scandal ce are in centru reteaua de socializare Facebook.

Potrivit articolului, mai multe mesaje private, trimise de Mark Zuckerberg catre mai multi directori executivi ai companiei, prin Messenger, au fost sterse automat. Este vorba de o optiunea numita Unsend, prezenta pana acum numai in versiunea criptata de Messenger.

In urma acestei dezvaluiri, conducerea Facebook precizeaza ca avea in vedere de mai mult timp lansarea optiunii Unsend, pentru toti utilizatorii.

De altfel, compania chiar isi cere scuze ca nu a luat aceasta decizie cu mult timp inainte, pentru ca utilizatorii sa aiba control si asupra mesajelor private pe care le trimit.

Utilizatorul poate seta un timer, iar mesajele pe care le trimite vor fi sterse automat din inboxul celor care le-au primit, dupa un anumit timp.

Noua optiunea ar putea fi lansata pe scara larga in urmatoarele luni. Nu se cunosc detalii despre cum va functiona optiunea, insa exista si in prezent o posibilitate de a sterge mesajele dupa un anumit timp.

Este disponibila doar in versiunea criptata a aplicatiei Messenger si numai atunci cand se deschide o comunicare Secreta, nu una obisnuita.

Si Instagram ofera de curand optiunea Unsend pentru pentru mesajele directe.

Foto: iStock