Actiunile Facebook vor intra vineri, 7 decembrie, la tranzactionare pe sistemul alternativ (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti, fiind aduse de casa de brokeraj Tradeville, care a cotat pe piata locala si alte companii internationale.

Tradeville va fi market maker pentru aceste actiuni, astfel ca va tine pretul de la Bucuresti la un nivel foarte apropiat de cel de pe piata Nasdaq din SUA. Totodata, investitorii vor gasi permanent contraparte atat la vanzarea, cat si la cumpararea actiunilor.

Casa de brokeraj a anuntat inca din luna august ca intentioneaza sa aduca titlurile Facebook pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB.

Pentru ca investitorii romani sa poata cumpara actiuni ale unor companii straine direct de pe Bursa de la Bucuresti este nevoie ca un broker local sa cumpere titlurile respective de pe bursa externa, unde sunt listate companiile respective, si sa le aduca la tranzactionare pe sistemul alternativ la BVB.

Tranzactiile pe unele burse externe au costuri mai ridicate din cauza comisioanelor. Spre exemplu, o investitie pe piata ame­ricana ar trebui sa fie in valoare de cel putin 10.000-15.000 de euro, astfel ca aducerea de actiuni americane la Bucuresti este mai accesibila pentru micii investitori, potrivit agentiei de presa Mediafax.