Facebook lucreaza de ani buni la A.L, asistentul care va studia tot ceea ce face un user si il va ajuta atunci cand acesta decide sa ia o actiune in interiorul site-ului.

A.L a fost dezvoltat in laboratoare din mai multe zone ale lumii, iar Facebook isi pune mari sperante in el.
Softul aduce din nou insa problema intimitatii userilor in interiorul site-urilor mari precum Facebook. Al va scana toate datele personale ale userilor si va sti tot ce fac acestia. Astfel, A.L va putea sa ii ajute atunci cand acestia vor scrie un status nou sau isi vor schimba poza de profil.

"A.L te va opri sa te faci de ras pe Facebook", e sloganul cu care site-ul lui Mark Zuckerberg vrea sa fie cunoscuta viitoarea aplicatie.

"Imaginati-va ca aveti un asistent digital inteligent care va vor media interactiunile cu prietenii si cu continutul de pe Facebook", a declarat directorul Facebook A. L lab, Yann LeCun in Wired.

Proiectul spera sa analizeze tot ce se incarca pe Facebook, de la video si pana la poze.
"Ai nevoie de o masina care chiar sa intelega continutul, sa inteleaga oamenii si sa fie capabila sa lucreze cu aceste date. Asta e problema lui A.L", mai spune LeCun.

Seful proiectului A.L spera ca intr-o zi Facebook sa anunte un user atunci cand cineva incarca o poza cu el fara a avea aprobare. Asta poate fi de folos oricui, de exemplu, unui angajat dupa o petrecere de Craciun la munca, sau vedetelor hartuite de paparazzi.

Laboratoarele A.L vor colabora si cu Oculus, proiectul de Realitate Virtuala achizitionat recent de Facebook, dar si cu companii de robotica.

Echipa lui Yann LeCun lucreaza din 2013 la acest proiect, cand Facebook s-a aliat cu Universitatea din New York pentru a studia inteligenta artificiala.

Asta ar putea include si imbunatatiri la news feed sau servirea de reclame mai relevante userilor. 

Facebook se gandeste chiar si cum poate modifica starea userilor prin intermediul inteligentei artificiale. "Ii putem ajuta sa invete lucruri noi, sa ii distram sau sa ii ajutam sa-si indeplineasca obiectivele", a mai spus LeCun.

Laboratorul A.L este cel mai mare centru de studiu al inteligentei artificiale din lume, iar angajatii au fost selectati cu grija. "Suntem limitati doar de numarul oamenilor destepti din aceasta lume pe care ii putem angaja", a mai spus LeCun, matematician francez si informatician.

In prezent sunt trei centre de studiu, in New York, Londra si Menlo Park, California, sediul Facebook.