Cei de la Telegraph scriu ca Facebook intra in competitie cu Apple si Microsoft - mai exact, cu asistentii digitali ai acestor companii. Facebook testeaza noua functie pentru Messenger - asistentul digital se va numi Moneypenny, dupa asistentul lui James Bond.

Principalul scop al lui Moneypenny va fi de a ajuta utilizatorii cu cautarile si pentru a comanda produse si servicii, conform unor surse din cadrul proiectului.

Nu este cunoscut in acest moment daca Facebook va primi vreo compensatie pentru produsele cumparate cu ajutorul Moneypenny sau cand va fi lansat la nivel global, nici daca acest lucru se va intampla.

Asistentii digitali rivali, Siri (Apple), Cortana (Microsoft) si Google Now sunt parte din produse si servicii ale mai multor companii si au crescut in popularitate in ultimii ani.

Facebook ar mai lucra, conform zvonurilor, la propriul serviciu de streaming muzical care sa rivalizeze cu Apple Music si Spotify. Acesta va fi similar cu YouTube in sensul ca artistii vor fi platiti folosindu-se veniturile din advertising.